Textilvård

Textilmöbler finns i alla möjliga former och färger, precis som det finns människor, och därför är det viktigt att du kan ta hand om din möbel på rätt sätt. Följ alltid tillverkarens skötselråd. Idag är det till exempel vanligt att textilmöbler kräver kemtvätt. Läs alltid på skötselrådet för ditt tyg innan du börjar behandla. Är du osäker så är ett tips att prova en yta på din möbel som inte syns på så sätt kan du ta reda på vad din möbel/tyg tål för behandling. Ett material som blir allt populärare idag är microfiber. Det är ett syntetiskt material och har fått sitt namn av att fibrerna som tyget tillverkas av är extremt tunna. 1 mil av fibern väger inte mer än 1 gram. Microfibermöbler har ofta en lite mocka-liknande känsla, och är som regel lätt att göra rent från fläckar och spill. Tänk på att alltid torka upp eventuellt spill på din möbel omedelbart innan den hinner sätt sig i tyget. 

FLÄCKBORTTAGNING
Blöt en microfiberduk under kranen i hett vatten. Tillsätt några pumptag med Textile Cleaner och vrid ur hårt. Vik och rulla duken runt en svamp till en hård rulle. Dra rullen fram och tillbaka i olika riktningar över de solkiga partierna så att smutsen lyfts upp från tyget. För att skydda soffan mot fläckar samt göra den lättare att få ren om olyckan varit framme kan man impregnera textilen. Detta bör göras när möbeln är ny samt efter rengöring eftersom både användning av möbeln samt mekanisk rengöring efter hand nöter bort skyddet. Textile Protection ingår i vårt kit Textile Clean and Protect, och finns även att köpa separat. Spraya hela möbeln på ett avstånd på ca 30 cm. Se till att hålla god ventilation under behandlingen eftersom det är en stark produkt.


IMPREGNERING
Gäller för soffa och fåtölj - För att skydda din möbel mot framtida spill och fläckar kan du behandla din tygmöbel med en impregnering. På så sätt förlänger du lisvlängden på din möbel och den blir enkel att hålla ren och underhålla. När du har impregnerat din möbel så hamnar eventuellt spill ovanpå tyget och sugs inte in i fibrerna, detta gör det enkelt att torka upp. En impregnering kan du enkelt göra själv men handlar du en ny möbel av oss så kan vi impregnera din möbel åt dig innan leverans. Detta kostar från 995:-, är du intresserad av denna tjänst så vänligen kontakta oss via mail eller telefon för mer information och en mer exakt prisuppgift. Tänk på att ha god ventilation under tiden du impregnerar då doften är lite stark, detta försvinner dock snabbt och din möbel är helt luktfri inom ett par timmar.