Välja kudde för drömfyllda nätter

Drömmer du om storvinsten på lotto och ett liv utan stress och måsten, härligt det gör vi med! Högvinsten kan vi dock inte hjälpa dig med men däremot kan vi ge dig de bästa förutsättningarna för en skön sömn så att du vaknar utvilad och kan hålla stressen borta. En bonus är förhoppningsvis att du får en kudde som ger dig härliga drömmar om allt som får dig att le. 

Slösa inte bort den viktiga tredjedelen
Att sova är rätt så trevligt när sömnen infinner sig och avkopplingen är maximal. Att vi sedan tillbringar en tredejedel av vårt liv i sängen betyder att vi måste se till att anpassa miljön efter oss själva, och att välja rätt kudde är viktigt för hela kroppen. Vaknar du med huvudvärk eller ont i nacke och axlar ger det dig inte de bästa förutsättningarna för en bra start på dagen.

Småkrypen lever gott på ditt huvud
Kudden du har i sängen är en färskvara, inte minst ur hygiensynpunkt. Efter en tid består en andel av kuddens vikt av kvalster och hudavlagringar, naturligt kanske men inte så trevligt. För att förhindra detta så rekommenderar vi att du byter din kudde vartannat år, så kvalsterna får leva vidare någon annanstans än i din säng. Om du har problem med rygg, axlar och nacke är det viktigt att du provar ut en bra säng och sedan kompletterar med en bra kudde.

 
Vilken höjd?

Sover du på mage så bör du inte ha en kudde som är för hög då kan du få problem med rygg och nacke. Även om du känner att nacken hamnar i en hög och onaturlig vinkel och du har ont när du vaknar så prova en kudde med lite lägre höjd.

Sover du på sidan gäller det att du får en kudde i rätt höjd för just dig, din kroppstyp och ditt underlag. Det är viktigt att kudden hamnar rätt i avståndet mellan nacke och axel så att du får rätt avlastning och stöd.

Sover du på rygg är det viktigaste att du får rätt stöd under nacken. Detta beror mycket på kroppsform och olika förutsättningar. För vissa fungerar en lite hårdare och formad tempurkudde optimalt medan vissa tycker att denna modell är alldeles för hård och konstig. Fyllning

Det finns idag i huvudsak tre typer av kuddar och där den med dunfyllning har ansetts vara den bästa som går att få, men på senare år har detta ändrats då främst av etiska skäl. Men ett annat skäl är att fiberkuddarna snabbt har blivit mycket bättre när många ratade dunkuddarna. En fiberkudde har nästan samma känsla som en dunkudde. Det viktiga med fiberkuddarna är att du väljer en med bra kvalitet, om du köper en lite billigare variant kan du få problem med att det blir små klumpar och tussar i den. Att den inte andas och att den snabbt blir uttjänt.

Den sista modellen är en Tempurkudde som har olika ergonomiska fördelar. En av våra populäraste kuddar är en traditionell kudde från Tempur, den har en känsla som en fiberkudde men består av Tempurmaterial istället. Den formar sig maximalt efter ditt huvud och din nacke. Kudden finns i tre höjder, så fundera på hur du sover och välj sedan rätt höjd för just dig.Sov så gott

Vi är alla olika och vissa föredrar en hel hög med kuddar i sängen medan vissa nöjer sig med en bekväm sovkudde.
Huvudsaken är att du är nöjd och trivs i ditt sovrum och säng.
När du har hittat den rätta kudden för dig lovar vi att nätterna blir en fröjd och att din kropp tackar dig på morgonen.
Behöver du mer hjälp eller har frågor så väntar vi på ditt samtal med den rätta kudden för dig i beredskap.


Jag behöver en ny kudde »