Välja kudde

Att välja rätt kudde är viktigt för hela kroppen! Visste du att vi tillbringar en tredjedel av våra liv i sängen, att sovmiljön är viktig vet de flesta, därför tycker vi att du givetvis ska få ett sovrum du trivs i och med möbler och tillbehör som passar just dig. Kudden du har i sängen är en färskvara. Inte minst ur hygiensynpunkt- efter en tid består en andel av kuddens vikt av kvalster och hudavlagringar. Vår rekommendation är att du byter din kudde vartannat år. Om du har problem med rygg, axlar och nacke är det viktigt att du provar ut en bra säng och sedan kompletterar med en bra kudde.

 

Vilken höjd?

-Sover du på mage så bör du inte ha en kudde som är för hög då kan du få problem med rygg och nacke, välj en låg modell.
-Sover du på sidan gäller det att du får en kudde i rätt höjd för just dig, din kroppstyp och ditt underlag.
-Sover du på rygg är det viktigaste att du får stöd under nacken.

 

Fyllning

Det finns idag i huvudsak tre typer av kuddar och där den med dunfyllning har ansetts vara den bästa som går att få, men på senare år har detta ändrats då främst av etiska skäl, men ett annat skäl är att fiberkuddarna snabbt har blivit mycket bättre när många ratade dunkuddarna. En fiberkudde har nästan samma känsla som en dunkudde. Det viktiga med fiberkuddarna är att du väljer en med bra kvalité, för om du köper en lite billigare variant kan du få problem med att det blir små klumpar och tussar i den, att den inte andas och att den snabbt blir uttjänt. Den sista modellen är en Tempurkudde som har olika ergonomiska fördelar. En av våra populäraste kuddar är en traditionell kudde från Tempur, den har en känsla som en fiberkudde men består av Tempurmaterial istället, den formar sig maximalt efter ditt huvud och din nacke. Kudden finns i tre höjder, så fundera på hur du sover och välj sedan rätt höjd för just dig.