Att välja bäddmadrass

Att välja bäddmadrass är lika viktigt som att välja rätt säng. En bra bäddmadrass är inte bara till för att hålla fast lakanet utan den anpassar sig efter dig och ser till att din kropp andas, så att du varken blir för kall eller för varm. När du ska byta bäddmadrass så finns det en del saker att fundera på:

-Om du är varm eller kall när du sover
-Om du vill ha möjlighet att kunna anpassa bäddmadrassen efter årstiderna genom att kunna vända på den
-Om du vill ha en bäddmadrass naturmaterial
-Om du har problem med värk i kroppen- framförallt i ryggen- då kan en fastare modell vara något för dig 
-Om det är viktigt att du lätt ska kunna tvätta överdraget så välj en madrass med avtagbart tyg

När du ska köpa bäddmadrass så är det också viktigt att du funderar på om din säng fortfarande har de egenskaper och den komfort du behöver. Är sängen väldigt gammal kan det vara dags att byta ut även denna innan du bara byter ut bäddmadrassen. Det som kan uppstå när du lägger en ny bäddmadrass på en uttjänt botten är att du förlorar de egenskaper som gör bäddmadrassen bra, du måste ha stöd underifrån för att bäddmadrassen och dess kvalitéer ska komma till nytta.POLYETER

En enkel men mycket prisvärd madrass. En kärna av högelastisk polyeter och ett komfortlager av mjuk polyesterfiber gör att du ligger skönt. Det avtagbara quiltade tyget går att tvätta vilket gör madrassen perfekt för dig som har små barn. Bäddmadrassen finns i 6 eller 9 cm tjocklek.

LATEX

Kärnan i denna bäddmadrass är av zonindelad, ventilerande naturlatex som anpassar sig perfekt efter din kropp samt ett komfortlager polyesterfiber. Det quiltade tyget kan enkelt tas av och tvättas. En följsam bäddmadrass som finns i två tjocklekar. 6 eller 9 cm.

 

SUPERSOFT

En storsäljande bäddmadrass med härlig mjuk och följsam känsla. Supersoft innehåller en pikerad kärna av högelastiskt supersoft polyeter som ger ett mycket mjukt och behagligt liggläge. Komfortlagret består av en en luftig 4 kanals polyesterfiber som effektivt transporterar bord fukt och värme. Denna bäddmadrass går att få helt i vitt eller som en kuvertsydd modell där madrassen har en kant i samma färg som din säng.

DL

En extra mjuk och följsam madrass där din kropp ventileras effektivt med hjälp av en zonindelad naturlatex som formar sig efter din kropp och ger optimal tryckfördelning. Tack vare det innovativa komfortlagret leds inte bara överflödig kroppsvärme bort utan även också kvalster, svamp och bakterier. Denna bäddmadrass går att få helt i vitt eller som en kuvertsydd modell där madrassen har en kant i samma färg som din säng.

 

BLU

BLU består av bomull, latex och ull, denna bäddmadrass är något fastare i känsla än DL. Den ger dig svalt stoppad bomull på sommaren och under vinterhalvåret vänder du bara sida för att få en stoppning av värmande ull. Kärnan av ventilerande naturlatex ger BLU en lång livslängd, samtidigt som du skyddas från fukt och överflödig värme. Denna bäddmadrass går att få helt i vitt eller som en kuvertsydd modell där madrassen har en kant i samma färg som din säng.

TAGEL

Med Tagel sover du gott på en bäddmadrass naturmaterial helt från naturen – bomull, ull och äkta hästtagel. Och precis som med BLU är denna madrass vändbar med en sommarsida stoppad med bomull – på vinterhalvåret sover du på en varmare stoppning av ull. Denna bäddmadrass går att få helt i vitt eller som en kuvertsydd modell där madrassen har en kant i samma färg som din säng.

 

SL

SL bäddmadrass har en kärna av zonindelad, ventilerande naturlatex som anpassar sig perfekt efter din kropp. Komfortlagret är av luftig 4-kanals spiralkrusad polyeterfiber som effektivt kanaliserar bort fukt och värme. Denna bäddmadrass är något tunnare än en Supersoft bäddmadrass. Denna bäddmadrass går att få helt i vitt eller som en kuvertsydd modell där madrassen har en kant i samma färg som din säng.

FLEX

Bäddmadrasserna Supersoft, DL, BLU, Tagel och SL går även att få som en Flexbäddmadrass. Slitsen gör att du kan ändra läget på din ställbara säng utan att påverka sängen bredvid, bäddmadrassen är delat både upptill och nedtill. Perfekt för dig som vill ha en ställbar säng men ändå en känsla av dubbelsäng. Denna bäddmadrass går att få helt i vitt eller som en kuvertsydd modell där madrassen har en kant i samma färg som din säng.

TEMPUR BÄDDMADRASS 7 CM

TEMPUR bäddmadrass är en madrass som upplevs mycket fast men formar sig maximalt efter din kropp genom det patenterade Tempurmaterialet. Läggs med fördel på en sängbotten i bra kvalité för att du ska kunna känna dess speciella egenskaper maximalt. Om du har problem med värk i nacke och rygg så rekommenderar vi denna bäddmadrass för dig då du får stöd och avlastning för hela kroppen. Överdraget är avtagbart och går att tvätta i 60 grader.

TEMPUR BÄDDMADRASS 3,5 CM

Samma egenskaper som en 7 cm bäddmadrass från Tempur. En bäddmadrass som upplevs mycket fast men formar sig maximalt efter din kropp genom det patenterade Tempurmaterialet. Läggs med fördel på en sängbotten i bra kvalité för att du ska kunna känna dess speciella egenskaper maximalt. Om du har problem med värk i nacke och rygg så rekommenderar vi denna bäddmadrass för dig då du får stöd och avlastning för hela kroppen. Överdraget är avtagbart och går att tvätta i 60 grader.