Att välja bäddmadrass; vem håller dig vaken?

Räknar du också grodor eller får kanske det är förresten!? Oavsett vad du räknar så tycker vi att du ska slippa så avancerade uppgifter när du egentligen borde sova. Att välja bäddmadrass är minst lika viktigt som att välja rätt säng. En bra bäddmadrass är inte bara till för att hålla fast lakanet (fast det är en utmärkt funktion det med) utan den anpassar sig efter dig och ser till att din kropp andas, så att du varken blir för kall eller för varm eller har ont i kroppen på morgonen. Du ska helt enkelt vakna utvilad utan några djur i sikte. 

Är du en kall isbit eller varm brasa?
Om du fryser väldigt lätt är det viktigt att du har en värmande bäddmadrass, ett exempel på detta är en Tempur bäddmadrass där materialet ger en varm och tryckavlastande madrass känsla. Om du tvärtom är väldigt varm när du sover är det bra att välja en ventilerande madrass som transporter bort fukt och värme. Det finns även bäddmadrasser som har två olika sidor, där den ena är för de varmar årstiderna och den andra för de kallare, så vänder du enkelt vid behov.

När materialet betyder allt
Brinner du för naturmaterial så rekommenderar vi att du väljer en bäddmadrass i Tagel, då får du en bekväm madrass med de bästa förutsättningarna för en hållbar tanke i hemmet. Om du har istället har problem med värk i kroppen och då framförallt i ryggen, kan en bäddmadrass med fast känsla vara något för dig. De flesta bäddmadrasser har ett fast tyg men det finns även modeller med avtagbart tyg som du enkelt kan tvätta vid behov. Annars rekommenderar vi att du kompletterar ditt köp med ett bäddmadrasskydd så håller sig madrassen fin i många år framöver. 

Står din säng pall?
När du ska köpa och välja bäddmadrass så är det också viktigt att du funderar på om din säng fortfarande har de egenskaper och den komfort du behöver. Är sängen väldigt gammal kan det vara dags att byta ut även denna innan du bara byter ut bäddmadrassen. Det som kan uppstå när du lägger en ny bäddmadrass på en uttjänt botten är att du förlorar de egenskaper som gör bäddmadrassen bra, du måste ha stöd underifrån för att bäddmadrassen och dess kvaliteter ska komma till nytta.Olika bäddmadrasser

POLYETER

En enkel men mycket prisvärd madrass. En kärna av högelastisk polyeter och ett komfortlager av mjuk polyesterfiber gör att du ligger skönt. Det avtagbara quiltade tyget går att tvätta vilket gör madrassen perfekt för dig som har små barn. Detta är en bäddmadrass med fast känsla.

LATEX

Kärnan i denna bäddmadrass är av zonindelad, ventilerande naturlatex som anpassar sig perfekt efter din kropp samt ett komfortlager polyesterfiber. Det quiltade tyget kan enkelt tas av och tvättas. En följsam bäddmadrass som finns i två tjocklekar. 6 eller 9 cm.SUPERSOFT

En storsäljande favorit! Supersoft bäddmadrass med härlig mjuk och följsam känsla. Supersoft innehåller en pikerad kärna av högelastiskt polyeter som ger ett mycket mjukt och behagligt liggläge. Det översta lagret runt om består av polyesterfiber som effektivt transporterar bort fukt och värme. Denna bäddmadrass är för dig som vill ah en fluffig och tjock madrass med mjuk känsla.

Välj storlek och beställ »

DL

En extra mjuk och följsam madrass där din kropp ventileras effektivt med hjälp av en zonindelad naturlatex som formar sig efter din kropp och ger optimal tryckfördelning. Tack vare det exklusiva komfortlagret leds inte bara överflödig kroppsvärme bort utan även också kvalster, svamp och bakterier. Denna madrass är för dig som vill ha en mjuk och fluffig bäddmadrass men ändå med en följsam känsla.

Välj storlek och beställ »

BLU

BLU består av bomull, latex och ull, denna bäddmadrass är något fastare i känsla än DL. Den ger dig svalt stoppad bomull på sommaren och under vinterhalvåret vänder du bara sida för att få en stoppning av värmande ull. Kärnan av ventilerande naturlatex ger BLU en lång livslängd, samtidigt som du skyddas från fukt och överflödig värme. Denna bäddmadrass passar perfekt för dig som vill ha en vändbar madrass efter årstiderna.

Välj storlek och beställ »

TAGEL

Med Tagel sover du gott på en bäddmadrass naturmaterial helt från naturen – bomull, ull och äkta hästtagel. Och precis som med BLU är denna madrass vändbar med en sommarsida stoppad med bomull – på vinterhalvåret sover du på en varmare stoppning av ull. Denna madrass passar dig som är på jakt efter en bäddmadrass med naturmaterial.

FLEX

Bäddmadrasserna Supersoft, DL, BLU ochTagel går även att få som en Flexbäddmadrass. Slitsen gör att du kan ändra läget på din ställbara säng utan att påverka sängen bredvid, bäddmadrassen är delat både upptill och nedtill. Perfekt för dig som vill ha en ställbar säng men ändå en känsla av dubbelsäng. Denna bäddmadrass går att få helt i vitt eller som en kuvertsydd modell där madrassen har en kant i samma färg som din säng. 

TEMPUR PROMISE BÄDDMADRASS 7cm

TEMPUR® Promise bäddmadrass kan placeras ovanpå en madrass, i gott skick, för att ge tryckavlastande komfort och stöd och på så vis ge dig en bättre nattsömn. Tempur bäddmadrass är en madrass som upplevs mycket fast men formar sig maximalt efter din kropp genom det patenterade Tempurmaterialet. Läggs med fördel på en sängbotten i bra kvalitet för att du ska kunna känna dess speciella egenskaper maximalt. Om du har problem med värk i nacke och rygg så rekommenderar vi denna bäddmadrass för dig då du får stöd och avlastning för hela kroppen. För dig som vill ha en fast känsla.

Välj storlek och beställ »

TEMPUR BÄDDMADRASS DELUXE 9cm

TEMPUR® Deluxe bäddmadrass kan placeras ovanpå en madrass, i gott skick, för att ge tryckavlastande komfort och stöd och på så vis ge dig en bättre nattsömn. Deluxe har ett extra lager av SoftTouch™-vaddering för extra skön känsla och bekvämlighet. Detta är en madrass för dig som vill ha en fast känsla med tryckavlastande komfort, perfekt stöd för dig som har ont i kroppen.

Välj storlek och beställ »

 

TEMPUR BÄDDMADRASS BREEZE 9cm

TEMPUR®️ North Breeze bäddmadrass kan placeras ovanpå en madrass, i gott skick, för att ge tryckavlastande komfort och stöd och på så vis ge dig en bättre nattsömn. Breeze™️ har ett 3D-fodral med funktionsmaterial som möjliggör snabbare effektivare fuktavledning bort från din kropp, vilket hjälper dig känna dig svalare under natten. För dig som föredrar en fast känsla och tycker att det vanliga Tempur bäddmadrasserna blir för varma.

Välj storlek och beställ »

 

BÄDDMADRASS LYX

Bäddmadrass Lyx är vad den heter. En produkt av yttersta kvalitet skapad av marknadens bästa material. Med en kärna uppbyggd av skum med hög densitet ger den en överlägsen följsamhet till kroppen och formstabilitet. Perfekt för dig som vill ha en lite fastare och mer följsam bäddmadrass utan att tumma på mjukheten.

Välj storlek och beställ »

 

BÄDDMADRASS CLASSIC

Classic är en högkvalitativ bäddmadrass som är uppbyggd på en kärna av softfoam. Madrassen är utvecklad för att ge en stabil och mycket behaglig känsla. Detta är en bäddmadrass för dig som vill ha en mycket fast känsla i din säng.

Välj storlek och beställ »

 

BÄDDMADRASS EXCLUSIVE

Med en exklusiv talalaylatexkärna får du en bäddmadrass med en helt unik känsla. Ett material som med oslagbart resultat följer kroppens alla former och samtidigt står för den bästa återhämtningsförmågan över tid. Runt latexplattan är bäddmadrassen stoppad med smartfiber som effektivt leder bort fukt och värme från kroppen och även är avvisande mot damm och kvalster. Ytkänslan blir fulländad när kroppen landar i det svala och tätvävda tyget som vävts i 100% bomull. Med en väl ventilerade kantsömnad kan luften i madrassen röra sig fritt för att svalka din kropp och skapa en sund miljö under djupsömnen. Denna bäddmadrass är för dig som vill ha extra allt; en mjuk, fluffig, omslutande och följsam madrass som även är ventilerande. 

Välj storlek och beställ »
Att välja bäddmadrass är lätt som en plätt... eller?

Det är inte alltid enkelt det är därför vi gärna svarar på dina frågor och funderingar när det kommer till en ny bäddmadrass eller säng.
Dina drömmar är vårt viktigaste uppdrag så tveka inte att besöka oss om du har frågor eller så finns vi bara ett samtal eller mail bort.
Känner du att du redan exakt vet vilken bäddmadrass som passar dig? Härligt tycker vi och vårt uppdrag är slutfört, vi ser fram mot att leverera din nya bäddmadrass! 

Jag vill beställa en bäddmadrass nu »