Inspiration mattor

Har inspirationen flygit iväg, behöver du hjälp att komma vidare? Vi hjälper dig gärna med inspiration, tips och ideér! Vi guidar dig bland de alla olika val som finns ute i inredningsdjungeln. När det kommer till mattor så ska du först och främst läsa var guide till rätt storlek och material på mattan som du finner om du klickar här. När du väl har kommit fram till vilken storlek och kvalité du vill ha på dina matta så börjar det spännande letande efter en matta i just din smak och vad som passar i just ditt hem.

 

Nya mattor

Inspiration mattor

Mattor inspiration – enfärgade

Med en enfärgad matta skapar du ett behagligt rum där mattan inte står i centrum utan har funktionen att skapa en enhetlighet utan att på något sätt ta fokus från dina möbler. Du kan självklart pigga upp rummet men en enfärgad matta i en stark kulör!

Mattor inspiration – naturnära

Föredrar du ett stillsamt rum med en behaglig ton där mattan inte skapar ett för starkt intryck och framhöver dina möbler? Satsa på en lätt mönstrad matta i grå / beige färgskala.

Mattor inspiration – mjuk färgskala med mönster

Föredrar du att det händer något mer på golvet men inte vill att mattan ska ta över allt för mycket så spana in en matta med en mjuk färgskala och ett diskret mönster.

Mattor inspiration – grafiska

Vill du att det ska hända lite mer på golvet men inte vill ha så mycket färg. Satsa på en matta med grafiska mönster som skapar ett spännande intryck tillsammans med dina möbler.

Mattor inspiration – patchwork

Med en patchwork matta skapar du ett spännande hem med personlighet. Dessa mattor är lätta att matcha med övrig inredning då de har många färger som binder ihop ditt rum på ett fint sätt-

Mattor inspiration – spräckliga

En spräcklig matta skapar liv till ditt golv utan att ta över för mycket. Perfekt för dig som vill en matta som inte sticker ut för mycket men vill att det ska “hända” någonting.

Mattor inspiration – mjuka färger

För dig som föredrar lite färg till ditt hem men ändå inte vill ha en matta som tar över för mycket. Satsa på lugna pastellfärger med fina mönster.

Mattor inspiration – färg och mönster

En matta i klara färger med roliga och fina mönster skapar ett personligt hem där mattan gärna får vara en stor del av inredningen. Lättmatchade mattor som piggar upp dit rum och definitivt drar blickarna till sig!

Inspirerad?

Oavsett vad du funderar på för matta så välj med magkänslan och låt mattan stå för en del av din personlighet och inredningsstil!

Mer inspiration?

Tveka inte att kontakta oss om du behöver bli mer inspirerad, eller om du har andra frågor eller funderingar!